BUDOVA OGRLICA

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: Budova ogrlica, 2015, 120 str. … Zakon karme, ta modri zakon, ki usklajuje in prilagaja posledice vzrokom, je po smrti zavezan dati vsakomur tisto, kar si zasluži. Zakon je zakon in zakon se izpolnjuje. Vmesna osvoboditev, blaženost v kraljestvih elektronskih in molekularnih področij, je omejena, kajti po izčrpanju poplačila, nagrade, se esenca vrne v lunarna telesa, kjer domuje ego; kmalu pride čas vrnitve, ponovno utelešenje, vstop v novo maternico.

Tibetanska knjiga mrtvih pravi: “Usmeri svojo željo in vstopi v maternico. Istočasno oddajaj svoje valove darovanja (milostne ali dobre volje) na maternico, v katero vstopaš in jo tako spremêni v veličastno nebeško domovanje.”

V teh časih je zelo malo duš, ki po smrti vstopijo v različna kraljestva elektronskih in molekularnih področij. Postopno je skozi čas ego postal preveč zapleten, pretirano se je okrepil, in zato je esenca, duša, preveč zaprta znotraj lunarnih teles. V teh časih svetovne krize se večji del duš rodi v peklu (v mineralnem kraljestvu), da bi se ne vračale, ali se neposredno ponovno utelesijo, ne da bi se dvignile v kraljestva bogov.

Edino veliki zakon dodeli človeškemu bitju sto osem življenj in to nas spominja na ogrlico Bude, ki ima 108 kroglic …

PRIVLAČEVANJE NASPROTIJ  Spolna energija Tretjega Logosa čudovito harmonizira vse funkcije človeškega organizma. Spolna energija ni le popolna v sami sebi, ampak si prizadeva za popolnost v vsem, kar obstaja. Spolna energija ustvarja soglasje in skladnost v vseh in vsaki od posebnih funkcij človeškega organizma. Spolna energija deluje v čudovitem laboratoriju človeškega organizma, da bi mu dala najvišji potencial in harmonijo.

Ustvarjalna energija Tretjega Logosa skuša vedno v celoti izpopolniti vsako od čudovitih fizioloških, psihosomatskih in duhovnih funkcij človeškega bitja.

Ustvarjalna energija Tretjega Logosa izpopolnjuje, popravlja pomanjkljivosti in izpopolni naše delo.

Če obravnavamo moškega v samem sebi kot polovico bitja in žensko kot njegovo drugo polovico, potem pridemo z logično redukcijo do ljubezenske privlačnosti nasprotij.

Duše hodijo, hrepeneče po ljubezni, in vedno iščejo svojo drugo polovico, dušo dvojčico, s katero sta bili ločeni od zore stvaritve.

Na življenjski poti vedno potrebujemo drugo bitje, ki nas lahko napolni, ki lahko z vso natančnostjo dopolni tisto, kar nam manjka, ne le fiziološko, ampak tudi psihosomatsko in duhovno.

Vsaka od naših fizičnih in psihičnih funkcij potrebuje zelo človeški komplement, to je naravna potreba vsakega živega bitja.

Vzajemna kombinacija elementov narave, kemijske poroke, spolne kombinacije nasprotnih elementov za dosego popolnosti tvorijo živ temelj vsega, kar je, vsega. kar je bilo in vsega, kar bo.

Pokazano je bilo, da se kemijski elementi privlačijo in ljubeče kombinirajo ustrezno komplementarnemu številu elektronov.

Vsak kemik s pomočjo opazovanja in izkušenj zelo dobro ve, da se natrij z enim elektronom viška spolno združi s klorom, ki mu manjka elektron, da bi bilo s tem doseženo popolno število elektronov.

Pri vsem tem je osupljivo in najbolj čudovito, da se natrij s svojim dodatnim elektronom nikoli ne bi mogel podobno združiti z drugimi alkalijskimi spojinami.

Na dnu vseh teh čudovitosti, vseh teh čudežev ljubezni, najdemo poroko elementov in temeljni kamen tega, na čemer počiva vsa kemija.

Brez kakršnega koli pretiravanja lahko zatrdimo, da je ta isti princip spolne privlačnosti nasprotij vedno brez izjeme uporaben pri privlačnosti in poroki moških in žensk.

Vsaka organska in psihična funkcija se hoče vedno dopolniti in občutek indiferentnosti, privlačnosti ali odpora in odbojnosti med moškim in žensko je natančen rezultat izredno hitrega subtilnega izračuna, ki se tiho izvrši.

Še hitrejši spolni občutek od mišljenja, ki naredi izračune, ki osupnejo, ve z matematično natančnostjo, ali ima oseba nasprotnega spola, ki je pred nami, vse potrebne recipročne faktorje, s katerimi bi se lahko dopolnili.

Znotraj človeškega organizma različne žleze s svojimi sistemi in njim pripadajočimi funkcijami delujejo po parih, ene nadzirajo moške aspekte, druge nadzirajo ženske funkcije.

Obstaja čudovita medsebojna izmenjava kemijskih substanc med moškimi in ženskimi žlezami.

Dvojni moško-ženski aspekt žleze hipofize, možganskega priveska, je nekaj, kar osupne.

Vsak znanstvenik zelo dobro ve, da je sprednji mešiček hipofize moški in tisti bolj zadaj ženski.

Znotraj človeškega organizma moške in ženske žleze harmonično usklajujejo vse biološke funkcije.

Venera in Mars nadzirata žlezi epifizo in hipofizo. Medtem ko hoče Venera v hipofizi spati, se hoče Mars v epifizi boriti.

V vratu se ponovi ta isti boj med Venero in Marsom. Venera nadzira žlezo ščitnico in Mars žleze obščitnice.

Skorja in sredica nadledvične žleze vedno predstavljata nasprotujoča si moški in ženski del, ki vodita v borbo ali v izmikanje.

Ta združitev spolnih žensko-moških elementov v vsaki od žlez človeškega organizma je modro simbolizirana v slikah tibetanskega tantrizma, kjer se vsak bog pojavlja v spremstvu boginje ali ženske Šakti.

Tragedije sveta so strašne in vsak moški in vsaka ženska od štirinajstega leta starosti išče svoj spolni komplementarni pol.

Kateri koli moški lahko v neki ženski najde svojo dopolnitev za določeno specifično funkcijo, lahko pa se zgodi, da edino z drugo žensko najde dopolnitev svojega centra osnovne gravitacije.

Ženska pri tem ni izjema in zdaj bolje razložimo tragičen spolni primer razvpitih trikotnikov, ki se vedno končajo z ločitvijo ali streljanjem.

Edino s krepostjo, edino če izpolnjujemo krščansko prisego in ne prešuštvujemo, bodo prenehali obstajati usodni nesrečni trikotniki.

V ljubezni je idealno najti drugo polovico, drugo polovico, dušo dvojčico.

Edino totalna, popolna, dopolnitev nam lahko da neizčrpno srečo; nesrečno je veliko prositi, mi ne zaslužimo toliko, nismo vredni toliko, vsi mi smo polni karme.

Na področju skupnega življenja smo lahko preverili, da včasih vodi moški in včasih ženska.

V vseh domovih je nekdo, ki vodi, in drugi, ki je voden. Tega ne mešajmo s tem, da eden v paru ukazuje drugemu.

Astrološko rečemo, da mora Venera voditi Luno, Merkur Venero, Saturn Merkurja, Mars Saturna, Jupiter Marsa, Luna Jupitra.

Jasno je, da je zato treba vedeti, katera zvezda (planet) je tista, ki vodi naše življenje.

Te modre astrološke kombinacije, takšne kot smo jih navedli, predstavlja vzajemno, obojestransko privlačnost in popolno spolno dopolnitev.

Kateri koli drug tip spolnih zvez od zgoraj navedenih je nesmiseln in celo nelegitimen, ker krši spolno naravo zainteresiranih in jim povzroči globoke psihične rane, ki se zelo težko zacelijo.

Merkurijski človek, ki obožuje lepo venersko žensko v ljubezni in sladkosti, ki jo ona obseva, jo lahko potegne iz njene romantične lenobe in ji da merkurijsko lahkost, ki jo ona potrebuje.

Jupitrska ženska, noro zaljubljena v moškega tipa Marsa, lahko pogasi njegovo nasilnost in njegovo energijo poučno usmeri v pravo smer.

Privlačnost nasprotij izvira v neopisljivem božanskem kozmičnem modelu.

Lunarni tip vedno teži proti venerskemu, venerski tip se giblje proti merkurjevskemu, merkurjevski tip se giblje proti saturnovskemu, tip Saturna se giblje proti marsovskemu, Marsov tip se nagiba k Jupitrovemu in Jupitrov tip zavija proti Lunarnemu.

Na tej osnovi čudovitih kozmičnih kombinacij se lahko kombinirajo človeški tipi, da bi na obličju Zemlje vzpostavili popoln zakon.

Gnostični pari, ki intenzivno delujejo v razvneti kovačnici Vulkana, deveti sferi (spolnost), lahko s pomočjo maithune (spolne magije) pridobijo, česar sovražniki spolnosti ne morejo dobiti, četudi izjavljajo, da so vegetarijanci in se vse življenje mučijo kot puščavniki.

V spolnosti se nahaja glavna sila, ki lahko osvobodi ali zasužnji človeka.

Kazalo

MLADO SONCE

MLEČNA CESTA

SOLARNI SISTEM ORS

ATOMSKA ZNANOST

DEVETA SFERA

SPOLNA ENERGIJA

PRIVLAČEVANJE NASPROTIJ

SPOLNI VODIK Si-12

LUNARNA TELESA

MNOGOVRSTNI JAZ

KUNDALINI

OPIJ, ELYO, PODZAVESTNO

BUDOVA OGRLICA

GNOZA

DELJENJE POZORNOSTI

INTIMNO SPOMINJANJE SAMEGA SEBE

ZNANOST MEDITACIJE

KITAJSKI UČITELJ WU WIEN

VENERINA INICIACIJA

Podobni prispevki

Dodaj odgovor