TAROT IN KABALA

26,00

Vezava

trda

Število strani

371

Predgovor

Kabala se izgubi v noči stoletij, kjer je nastajal Univerzum v maternici Mahe Kundalini, Velike Matere. Kabala je znanost števil.

Avtor tarota je bil angel Metraton, Starešina modrosti kače in prerok Enoch, o katerem nam govori Biblija.

Angel Metraton ali Enoch nam je dal tarot, v katerem je vsebovana vsa božanska modrost, in to je bilo vklesano v kamen.

Prav tako nam je dal 22 črk hebrejske abecede. Ta veliki mojster živi v višjih svetovih, v svetu Aziluth. Po kabali je to svet nepredstavljive sreče, področje Ketherja, dovolj vzvišenega sefirota.

Vsi kabalisti temeljijo na tarotu, nujno ga je temeljito proučevati in spoznavati. Univerzum je ustvarjen z zakonom števila, mere in teže; matematika oblikuje Univerzum, števila postanejo žive vrednosti.

Kdor se povzpne do Česeda, sveta čistega in neopisljivega Duha, lahko v tem področju preveri, da se tam vse prevede na števila; to je strašansko realno področje. V tem svetu ne vidimo stvari, kakršne so, ampak njihove slike. V Česedu se ve, koliko atomov ima miza, koliko karme dolguje svet, ve se, koliko molekul živi v vsakem telesu, to je svet matematike, realistični svet; v tem svetu se misli nekaj, kar postane ločeno od realnosti sveta, a tam se živi v resničnosti. V nekem svetišču se ve, kateri ljudje so samouresničeni in kateri niso. Če se nekdo loti priprave jedi, se ve, koliko atomov vsebujejo živila, ki jih bomo použili. To je strašansko stvaren, realističen svet. V svetu Česeda se spozna, kdo je resnični Človek.

Ko sem bil neko noč v svetu Cheseda, sem prodrl v gledališče, kjer so se uravnovešale karme, in na nekem zaslonu, ki je tam od kreacije, se je videlo, kako prihajajo mojstri karme, in na veliko tehtnico se postavi karma dveh največjih svetovnih moči, na vsako skodelico tehtnice eno, in tehtnica se je nagnila v škodo Kolosa severa, dolguje veliko karmo, nagiba se k propadu, padel bo razbit, kajti dolg je treba v kakršni koli obliki poplačati.

Teozofi govorijo o nivojih in podnivojih ‒ in to je deset sefirotov, deset emanacij večne Matere prostora (ustvaritev sveta z iztekanjem ustvarjalnih sil iz božanskega pravzroka), deset udarcev valov, ki služijo veliki Materi kot osnova.

Sedem planetov Sončevega sistema je sedem sefirotov in trojnost (triada), duhovno Sonce, je sefirotska krona. Ti sefiroti živijo in utripajo znotraj naše zavesti in naučiti se jih moramo uporabljati in jih kombinirati v čudovitem laboratoriju našega notranjega Univerzuma. Po zaslugi sefirotov se nekdo lahko spremeni v Človeka; prav tako obstajajo sefire; kot obstajajo pozitivni ioni, obstajajo tudi negativni ioni.

Teh deset sefirotov moramo uresničiti, ker so z nami, tukaj in zdaj. Z uresničenjem desetih sefirotov se neka oseba spremeni v samouresničeno in sefiroti se zdijo kot dragulji, kar je čudovito.

Sefirotsko krono predstavljajo Kether, Chokmah, in Binah; treba je razumeti osnovo teh treh sefirotov.

Oče, Prvi Logos                Kether       modrost

Sin, Drugi Logos              Chokmah  ljubezen

Sveti Duh, Tretji Logos   Binah        ognjena moč, plameneči princip,

KETHER: Je Starec dni. Okultni okultnega. Dobrota nad dobrotami, ima 31 kodrov in njegova brada ima 13 pramenov, 13 simbolizira Besedo. O njem se je govorilo čudovite stvari, z njim se lahko nekdo sreča v samadiju (ekstazi), da bi sprejel njegove ukaze. Je neskončna Milost, neskončno Usmiljenje, celovita Modrost.

CHOKMAH: Je Kristus, Ljubezen. Kristus pričakuje, da učenec nekega dne dela v deveti sferi in ga pripravlja z neskončno ljubeznijo. Inštruktor sveta je Ljubezen.

BINAH: Sveti Duh, Ognjena (Iskreča) Moč. Nek hierofant naj bi ozdravil duševno bolno žensko, kar mu je uspelo; za opravljeno storitev je od njene družine zahteval denar. Kasneje se je srečal s Svetim Duhom, ki je privzel podobo belega goloba. Hierofant je vprašal, če ozdravljena dobro napreduje, Sveti Duh pa mu je odgovoril, da ji gre slabo; ‘jaz zdravim’, mu je rekel; glede na to bi moral mojster vrniti denar; če ima nekdo moč za zdravljenje in to zaračuna, zagreši zelo hud prestopek.

V notranjih svetovih se veliko govori v skladu s kabalo, treba je znati sešteti kabalistična števila, če se vpraša mojstra: Koliko časa bom živel?, bo odgovoril v številkah.

Cilj študiranja kabale je, da se usposobimo za višje svetove. Neki iniciirani je na primer ob neki priložnosti zaprosil za jasnovidnost; notranje je dobil odgovor: To se bo zgodilo v 8 dneh. Kdor ne ve, se vrne v fizično telo in misli, da bo v 8 dneh (če je danes na primer sreda, naslednjo sredo) postal jasnoviden. V resnici je 8 Jobovo število in pove, da je treba biti potrpežljiv. Kdor ne ve, je v notranjih svetovih zmeden, kajti kabala je osnova za razumevanje jezika teh svetov.

Očitno je, da mora kabalistične študije spremljati delo na sebi, teh študijev se je treba zavedati, kajti če si jih prisvoji intelekt, se po smrti izgubijo. Če pa se ustvari zavest o njih, se razkrijejo in izrazijo že v otroštvu.

Ob neki priložnosti je želel neki iniciirani zvedeti, kako mu gre v ezoteričnih študijih in njegov guru mu je odgovoril kabalistično: Za zaključek dela ti manjka 58 minut in prinesti moraš 36 bolivarjev po 32 kg in iniciacije morajo biti merodajne.

minute           58 = 13          smrt

osvoboditelji 36 = 9           deveta sfera

kilogrami       32 = 5           pentalfa

Če nekemu iniciiranemu manjka 58 minut, pomeni, da mu ne manjka niti ena ura, da se osvobodi; 5 + 8 = 13,  smrt. Če se govori v minutah, je potrebno res zelo malo časa.

36 bolivarjev, san Martines ali Morelos so osvoboditelji; 3 + 6 = 9, deveta sfera, seks; delo s sulico, je 36 osnovnih del.

32 kg za 32 poti, pentalfa.

58 + 36 + 32 = 126 = 1 + 2 + 6 = 9

Celotno delo je v deveti sferi, to je kabalistični jezik, ki se uporablja v Beli loži. Ne pozabite, da so vsote med njimi kabalistične vsote, treba je biti stoodstotno praktičen.

Ko se spozna pomene teh 22 arkan, se študira praktični del predvidevanja, kar je mogoče inteligentno uporabljati v pomembnih primerih. Da postanemo popolni kabalisti, se moramo teh 22 arkan naučiti na pamet, treba je študirati in si ta učenja vtisniti v spomin.

INVERENCIALNI MIR!

SAMAEL AUN WEOR

Delite s prijatelji: