TRI GORE

20,00

Vezava

mehka

Število strani

280

PREDGOVOR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  5

ŠTIRI BESEDE BRALCU . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

MOJE OTROŠTVO. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

RELIGIJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

SPIRITUALIZEM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  27

TEOZOFIJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  35

BRATSTVO ROŽNEGA KRIŽA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  38

GUSAR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  43

MEDITACIJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  49

JINAS STANJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  51

DIONIZIJSKI VAL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  56

OGENJ SPOLNE ZDRUŽITVE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60

SVETA KRAVA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  67

PRVA GORA  –  POSVETITEV

GNOSTIČNA CERKEV . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 88

PRVA POSVETITEV OGNJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 95

DRUGA POSVETITEV OGNJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 106

TRETJA POSVETITEV OGNJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 115

ČETRTA POSVETITEV OGNJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 125

PETA POSVETITEV OGNJA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .131

NADČUTNA PUSTOLOVŠČINA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .139

PREGONI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .145

SKRIVNOST BREZNA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .152

JANEZOV KRST . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .158

JEZUSOVA PREOBRAZBA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .161

JERUZALEM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 164

OLJČNA GORA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 168

LEPA HELENA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171

DOGODEK NA GOLGOTI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 177

SVETI GROB . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 182

DRUGA GORA  –  VSTAJENJE

DUŠEVNI MIR IN POTRPEŽLJIVOST. . . . . . . . . . . . . .  186

DEVET STOPENJ MOJSTRSTVA  . . . . . . . . . . . . . . . . . 188

PATRIARH HENOH. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 191

LUNARNI RAJ  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 193

GINEBRA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 196

ZMAJ TEME . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  199

ZAKLJUČEK LUNARNEGA DELOVANJA . . . . . . . . . .  201

RAJ MERKURJA  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 205

RAJ VENERE  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 208

RAJ SONCA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 215

RAJ MARSA . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . 219

RAJ JUPITRA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 225

RAJ SATURNA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  228

RAJ URANA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  233

RAJ NEPTUNA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 236

VSTAJENJE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 241

TRETJA GORA – VNEBOHOD

POGOVOR V CIUDADU DE MEXICU . . . . . . . . . . . . . . . 250

DESETI HERKULESOV PODVIG . . . . . . . . . . . . . . . . . . 258

ENAJSTO HERKULESOVO JUNAŠKO DEJANJE . . . . 263

DVANAJSTA HERKULESOVA NALOGA . . . . . . . . . . .  268

 

PREDGOVOR

V tem neizmernem delu oziroma ezoterični razpravi z naslovom TRI GORE so po mnogih tisočletjih ponovno zelo izčrpno in hkrati izbrano in izvrstno prikazani in pojasnjeni trije veliki duhovni skoki, ki jih mora človeška duša v iskanju svoje božanske zakonitosti uresničiti.

Po starih izročilih je morala duša vsakogar, ki je bil pogumnega duha, ki je stopil na pot izzivanja Nemesis – usode ali karme v vsej njeni strogosti ―, na pot narave in vesolja, preživeti tri velike ezoterične dni, ki so vključevali celotno lestvico različnih zakonov in energetskih zapletenosti. V teh delčkih časa so se morale v psiholoških in duševnih strukturah posvečenca ob izvajanju strašnih disciplin, ogrnjenih v najbolj strog in natančen hermetizem in misterij, zgoditi tri velike preobrazbe ali metamorfoze.

Bežen spomin na takšna nenavadna doživetja je bil poznan starim civilizacijam po zaslugi ustnega izročila posvetitvenih procesov, ki so jih od časov patriarha Henoha s pečatom molčečnosti, neprelomne skrivnosti in strogosti varovali svečeniki vzvišenih, veličastnih templjev Egipta, Indije, Mezopotamije, Perzije, Grčije, Tibeta, Kitajske, kakor tudi svečeniki svetih zemelj Anahuac (v Azteški Mehiki), tistih z Jukatana, Palenque, Gvatemale, Peruja itd.

To vzvišeno in neskončno znanje so vedno prenašali na majhne skupine neofitov, ki so bili v hrepenenju, da najdejo svojo notranjo resničnost, svoje resnično Bitje, nespremenljivo in večno, pripravljeni dati vse, se predati popolnoma vsemu (tudi za ceno lastnega življenja), da so jih v zameno za to sprejeli in urili v znanosti o duši (philokalia ali hermetična filozofija). Takšno urjenje je sledilo didaktiki, ki jo je sestavljala globoka in dobro utemeljena dialektika in po njeni zaslugi in milosti so ti moški in ženske razvijali drugo rojstvo, smrt in ponovno oživitev (vstajenje od mrtvih) višje zavesti Sata – Bitja, Resničnega večnega –, ki se v svojih globokih skrivnostih nahaja na dnu človeškega bitja.

In tako se je godilo skozi mnoga stoletja, medtem ko so se na obličju Zemlje zvrstile zlata, srebrna in bakrena doba te arijske rase. Vendar s prihodom črne dobe ali kali juge, v kateri smo se znašli skupaj več kot šest milijard humanoidov, ki naseljujemo ta trpeči svet, teme nevednosti obvezujejo Belo Bratstvo – Sveti zbor Posvečencev – da zapre vrata misterijev, da bi tako barbarsko človeštvo pospešeno zgrmelo v prepad in da potem vzpostavi svoj imperij na slehernem kotičku Zemlje.

Usodna posledica tako nevarnega, zlonosnega, pogubnega dogodka je postajala vse bolj kruta in tragična; in ni šlo drugače, človeštvo je bilo izključeno iz članstva Solarnega Bratstva, izgubilo je zemljevide poti: vodnik, metodo, načrt za sledenje, s pomočjo katerih bi brez vsakršnih zmot, napak in odklonov dospelo do bivališča Očeta vseh Luči, ki ni nihče drug kot Prvi in Zadnji misterij posvetitvenega toka.

Tako je bila Resnična pot, Sveta smer, Razsvetljena steza, razcepljena, razdeljena, in kolikor bolj se je človeštvo ukoreninjalo v kali jugo, bolj je pozabljalo posvetitveno tradicijo in njene skrivne zakone. Posledica tega je bila, da je bila človeška vrsta obsojena na zmedo, kar je v sedanjem času preseglo vse meje znosnosti.

Veliko psevdoezoteričnih šol v Ameriki, Evropi in na Vzhodu si prilašča pravico biti obnovitelji posvetitvene steze in manipulirajo um neprevidnih in nepremišljenih vernikov s pomočjo preostankov ali koščkov legend, ki govorijo o treh ezoteričnih dneh; tistih treh dneh, ki jih je moral po Ozirisovih misterijih preživeti kandidat za posvetitev (neofit) v sarkofagu faraona Keopsa v veliki piramidi, in so potem kakor po čudežu dosegli razsvetljenost in so se lahko dvignili iz take grobnice, da bi romali po svetu in oznanjali svoj evangelij ali svojo resnico. Ali pa se morda v takih psevdo mističnih šolah sklicujejo na uradno veličastno dejstvo, da je Jona vztrajal (sledeč tradiciji izraelitov) tri dni v trebuhu kita, da bi ga potem kit izbljuval in bi zaključil zadnjega od teh treh dni na obali Ninive, perverznega mesta, katerega prebivalce je resno posvaril, kar mu je naročil Gospod Jehova.

Dejansko je kruta realnost vseh teh legend ali svetih mitov pokrita s simbolnim jezikom in za tiste, ki trdijo, da dosežejo notranjo razsvetlitev in posledično večno osvoboditev, tako da sprejmejo dobesedno vse te pripovedke, ki smo jih omenili in še mnogo drugih, velja, da ne le ne vedo, temveč ne vedo, da ne vedo, kot je velikokrat dobro povedal avtor pričujoče razprave, ko se je natančno skliceval na tiste, ki od besede, ki ubija, ne znajo ločiti duha, ki daje življenje.

Sredi teh transcendentalnih sočasnosti moramo sporočiti našemu potrpežljivemu bralcu, da so mnogi odposlanci preteklih časov tako ali drugače prerokovali, da se bo moral pojaviti sredi 20. stoletja, sredi ostre in krute črne dobe, osvoboditelj, avatar, zakoniti obnovitelj najstarejših misterijev. In v veselje mnogih se je ta glasnik že pojavil, in sicer ta, ki nosi najgloblje sveto ime SAMAEL AUN WEOR, in poleg tega še zelo pravična naslova kalki avatarja in bude maitreje, in je prišel v dobro vseh tistih, ki silovito in ognjevito hočejo vzpostaviti neposreden stik z božanskim in živeti arkane samouresničitve praktično, otipljivo, opazno, daleč od prazne teoretične razumskosti, ki ne vodi nikamor, razen k večji negotovosti in skepticizmu in zmedejo vsakega iskalca resnice.

Veliki Učitelj Samael Aun Weor znova prinaša pred vzvišeno razsodbo javne zavesti, zemljevid poti; pot Argonavtov; védenje in način za izhod iz kretskega labirinta, ko polaga v naše roke skrinjo božanskega znanja in pravilno os-vojene drage kamne duše. Naloga tega visokega posvečenca (hierofanta) egipčanskih misterijev je bila resnično velikanska. Treba se je bilo osvoboditi ega, se individualizirati in samouresničiti, na samem sebi je bilo treba preizkusiti in uresničiti avtentične smernice poti, ki so jih pridobili Hermes Trismegisto, Mojzes, Buda, Jezus iz Nazareta in nekateri drugi, ki so (tako kot omenjeni) v toku zgodovine tudi prehodili kamnito stezo.

Saj je rečeno: Nihče s še tako visoko razvito ostroumnostjo ne more povsem zanesljivo spoznati skrivne poti, če je ni sam preživel, če je ni najprej prehodil in šel skozi konkretne preizkušnje na njej.

V primeru Velikega Učitelja Samaela Auna Weorja primer nadomešča besede; in priče njegovih dosežkov niso le tisti, ki so ga poznali, temveč tudi vsi tisti, in to je najbolj veličastno, ki natančno berejo njegova dela in se odločijo, da jih prenesejo v prakso.

Modrost, ki jo vsebuje to delo, dragi bralec, bo vodila tvoje korake vse do domovanja adeptov.

TRI GORE je gnostično delo, ki v trenutku postane usmerjevalni kompas v razburkanem oceanu bivanja.

TRI GORE so svetilnik, katerega luč nas ― vsa človeška bitja, ne glede na spol, starost, barvo, raso ali meje ― lahko neugasljivo vodi in pripelje v dober pristan.

Vse tradicije vzhoda in prav tako zahoda pripadajo arhaičnim bratstvom solarnih moških in žensk, ki odzvanjajo in se razkrivajo na zlatih straneh tega izvrstnega in edinstvenega dela.

Če je tvoje koprnenje iskreno, prijatelj bralec, če tvoja duša izgoreva v hrepenenju po zakonitem duhovnem vodniku, boš z njegovo pomočjo ponovno pridobil svojo notranjo zvezdo, od katere si se nekoč ločil. Beri, beri, ponovno beri in prakticiraj tukaj oznanjena znanja in skupaj z nami vzklikni: Nasvet modreca je srebrna beseda, in zlata je tista, ki jo iščete in ji sledite.

Prišel je čas, potrpežljivi bralec, da se opravičimo tvojemu srcu in tvojim nameram: Resnično želiš razsvetliti svetišče svoje duše? Hočeš spoznati modus operandi, ki te bo pripeljal v srčiko misterija? Hočeš biti član Belega Bratstva, tukaj in zdaj? Hočeš ti sam osnovati Filozofski kamen, Kamen modrosti in spremeniti svinec osebnosti v čisto zlato duha? … Potem zadaj udarec s palico spoznanja v grob in neusmiljen kamen nezavednega in ko vidiš privreti na plano vrelec sladke ambrozije, se brez vsakršnega zadržka okopaj v njem, kajti treba je vedeti, da duša, očiščena v toku svojih obstojev, nima višjega smotra od Boga in njena nagrada je … NESMRTNOST. (KK)

OM MANI PADNE HUM

Delite s prijatelji: