Ja, obstaja pekel, ja, obstaja hudič, ja, obstaja karma

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

SAMAEL AUN WEOR: Ja, obstaja pekel, ja, obstaja hudič, ja, obstaja karma, 2015

Človek, spoznaj samega sebe in spoznal boš vesolje in bogove. Vse, kar obstaja v naravi in vesolju, moramo najti v svoji notranjosti. Tako torej je devet dantejevskih peklenskih krogov v nas, tukaj in zdaj. To delo zelo jasno opisuje in podaja popolna navodila, kako celovito razumeti in povsem odstraniti, izničiti sebe, Jaz, ego. S tem delom je mogoče ne glede na okoliščine najbolj osmisliti in upravičiti svoje zemeljsko bivanje

V: V sedanjih časih lahko glede na prepričanja znanstvenikov sprejmemo pekel ognja in plamenov, o katerem nam govori katoliška religija, edino kot religiozno praznoverje. Je to res, Učitelj?

O: Odlični gospod, dopustite mi, da vam povem, da je katerakoli vrsta religioznega pekla izključno simbolična. V teh trenutkih ne bo odveč, če se spomnimo pekla ledu nordijcev, kitajskega pekla z vsemi svojimi rumenimi mučenji in mukami, budističnega in mohamedanskega pekla, ali peklenskega otoka davnih prebivalcev dežele Maralpleicie, katerih civilizacija se prikriva med peskom puščave Gobi. Nedvomno ti različni tradicionalni pekli poudarjeno v alegoriji izražajo potopljeno mineralno kraljestvo. Spomnite se, dobri prijatelj, da je Dante naletel na svoj pekel sredi živeče notranjosti Zemlje. Preberite si Božansko komedijo.

V: Učitelj, govorite nam o potopljenem mineralnem svetu, kljub temu nobeno naftno vrtanje, rudniško ali katerokoli drugo izkopavanje skozi zemeljsko skorjo ni pokazalo znakov živega sveta, ki bi lahko obstajal vsaj v prvi notranji plasti Zemlje. Kje se nahaja ta potopljeni mineralni svet?

O: Veliki prijatelj, dovolite mi, da vas obvestim, da ne obstaja le Evklidov tridimenzionalni svet.

Povrhu tega tridimenzionalnega sveta (dolžina, višina, širina) očitno obstajajo razne višje dimenzije. Očitno obstajajo pod tem fizičnim območjem v skladu z zakonom nasprotij tudi različne nižje dimenzije potopljene mineralne vrste. Prej omenjene vrste dantejevskega pekla nedvomno ustrezajo tem nižjim dimenzijam.

V: Oprostite mi, Učitelj, ker vztrajam, toda ne spominjam se, da bi bilo v kateri od knjig, ki sem jih zaradi svojega nemira preiskal in proučil, zapisano ali dokumentirano karkoli o teh nižjih dimenzijah in še toliko manj o tem, kako se jih odkrije. Zato vas sprašujem, kakšen je cilj oz. namen govorjenja o nižjih dimenzijah, če jih nisem mogel preizkusiti, nobeno človeško bitje pa jih ni videlo niti se jih dotaknilo?

O: Odlični gospod, vaše vprašanje se mi zdi zanimivo; vendar je prav, da pojasnim, da ima mednarodno gnostično gibanje sisteme, neposredne eksperimentalne metode, s pomočjo katerih lahko preverimo kruto resničnost nižjih dimenzij narave in vesolja.

Mi se lahko in se moramo nastaniti v devetih dantejevskih krogih, natančno, pod povrhnjico Zemlje, v notranjosti planetarnega organizma, v katerem živimo. Teh devet krogov očitno inteligentno sovpada z devetimi naravnimi notranjimi dimenzijami. Jasno in očitno je, da je devet rajev Dantejeve Božanske komedije devet višjih dimenzij, intimno povezanih z devetimi nižje vrste. Kdor je enkrat preštudiral Božansko komedijo z ezoteričnega vidika, ne more zanemariti resničnosti peklenskih svetov.

V: Učitelj, katera je temeljna razlika med katoliškimi pekli in tistimi, ki jih upošteva gnostično gibanje?

O: Dobri prijatelj, razlika med simboličnimi pekli te ali one regije je podobna razliki, ki obstaja med zastavama dveh narodov. Vsaka dežela alegorično predstavlja svoj obstoj z nacionalno zastavo; tako tudi vsaka religija simbolizira peklenske svetove z neko peklensko vrsto alegorije.

PEKEL OPT KAMNIVendar krščanski ali kitajski ali budistični itd. pekli v temelju niso nič drugega kot različni znaki ali podobe, ki ustrezajo grobemu realizmu atomskih peklov narave in vesolja.


V
: Zakaj imajo ljudje nočne more, kot jih vulgarno imenujemo? Kaj se v takšnih primerih dogaja? Ali potujejo v te nižje dimenzionalne svetove? …

 

 

Kazalo

 1. Pekel     5
 2. Trije aspekti notranjosti Zemlje     11
 3. Sedem vesolij     19
 4. Monade in Esence (Biti)     32
 5. Prvi peklenski krog ali krog Lune     44
 6. Drugi peklenski krog ali krog Merkurja     54
 7. Tretji dantejevski krog ali nižji krog Venere     65
 8. Četrti krog ali potopljena sfera Sonca     72
 9. Peti krog ali potopljena sfera Marsa     83
 10. Šesta potopljena sfera ali Jupitrova sfera     91
 11. Sedma potopljena sfera ali Saturnova sfera     100
 12. Osmi dantejevski krog ali krog Urana     122
 13. Deveti dantejevski krog ali krog Neptuna     134
 14. Stalno gibanje     148
 15. Razkroj ega     163
 16. Hudič     176
 17. Zmaj teme     185
 18. Podzemeljske grobnice     195
 19. Vojna v nebesih     207
 20. Zakon večnega vračanja     215
 21. Zakon reinkarnacije     227
 22. Zakon ponovitve     239
 23. Polž obstoja     247
 24. Trgovanje, kupčije     255
 25. Neposredna izkušnja     263

Naročila: [email protected],  www.ljubezenmodrost.info

 

Podobni prispevki

Dodaj odgovor