Uvod v gnozo 4(10)

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: Lekcija III: Vibracije etra

Veliki odvetnik Jose M. Seseras je rekel: Ni ne sreče, ne nesreče, niti ni uspeha in ne neuspeha; vse je vibracija etra. Če se naučimo upravljati s tatvami, lahko ugodno razrešimo vse življenjske zadeve.

Potrebujete pravilen in natančen sistem, da zaslužite dovolj denarja; znanstveni sistem, ki nikoli ne zataji. Zagotoviti morate ugodne okoliščine, v katerih dosežete kristalizacijo vseh vaših projektov (poslovnih, itd). Pomnite: Tatva (tattwa) je vibracija etra. V tem obdobju brezžičnih naprav, radia, televizije in daljinsko vodenih raket, bi bilo nesmiselno zanikati obstoj vibracije etra. Velik modrec je rekel: Življenje se je rodilo iz žarčenja, obstaja zaradi žarčenja in preneha zaradi katerega koli nihajnega neravnovesja.

Pravico imate zmagovati. Duh mora premagati materijo. Ne smemo sprejeti in se sprijazniti z bedo in revščino. Vedite, da je beda lastna propadlim, izgubljenim duhovom. Ko duh premaga materijo, zasije luč, sijaj, popolni ekonomski, družbeni in duhovno-duševni uspeh. Nujno je, da poznate zakon univerzalne vibracije. Študij tatev je izredno pomemben. Beseda tatva je hindujskega izvora in pomeni vibracijo etra. Danes znanstveniki pravijo, da eter ne obstaja in da je edina realna stvar magnetno polje. Prav tako bi lahko rekli, da ne obstaja materija in da je edina realnost energija.To so samo besede in stvar izražanja. Magnetno polje je eter. Vse pride iz etra: vse se vrne v eter. Sir Oliver Lodge, veliki britanski znanstvenik, je rekel: Eter je zaradi različnih sprememb in preoblikovanj povod vsem pojavom v univerzumu, od neotipljive  svetlobe do velikanskih mas planetarnih svetov.

cours-christ 4Prana je kozmična energija. Je vibracija, električno gibanje, svetloba in toplota, je univerzalni magnetizem, je življenje. Prana je življenje, ki utripa v vsakem atomu in v vsakem soncu. Prana je življenje etra. Veliko življenje, se pravi prana, se spremeni v  božansko snov zelo intenzivne modre barve. Ime te snovi je akaša. Akaša je čudovita snov, ki napolnjuje celotno neskončno vesolje, in ko se preoblikuje, se spremeni v eter. Zanimivo je vedeti, da se s preoblikovanjem eter hkrati spremeni v to, kar imenujemo tatve (tattwe).

Nujno je treba proučevati vibracije etra (tatev). Vedite, da posle, ljubezen, zdravje, itd., nadzorujejo kozmične vibracije. Če poznate vibracijske zakone življenja, če poznate tatve, lahko zaslužite veliko denarja. Vedite, da denar sam po sebi ni niti dober niti slab; vse je odvisno od tega, kako ga uporabljate. Če ga uporabite v dobre namene, je dober, če ga zlorabite, je slab. Pridobite veliko denarja in ga uporabite v dobro človeštva!

Obstaja sedem glavnih tatev, ki se jih morate naučiti upravljati, da boste v življenju zmagovali. Morate biti zmagovalec. Noben gnostik ne sme živeti v revščini. Naučiti se morate imena sedmih tatev. Ta imena so sanskrtski izrazi. Morda bo potrebno nekaj truda, a za zmago v življenju se je vredno potruditi.

Imena tatev:

AKAŠ je izvor etra (črna, Saturn).

VAYU je eterični izvorni princip zraka (modro-zelena, Merkur).

TEJAS je eterični izvor ognja (rdeča, Mars).

PRITHVI je eterični izvor elementa zemlje (zlato-rumena, Sonce, Jupiter).

APAS je eterični princip vode (bela, Venera, Luna).

Obstajata še dve skrivni tatvi: ADI in SAMADHI, ki vibrirata ob zori in sta izvrstni za notranjo meditacijo. Z njima se doseže ekstazo ali samadhi. S tema dvema tatvama se zdaj ne bomo ukvarjali, ker je to del višjega študija.

Čas tatev. Vibracija tatev se začne v trenutku, ko vzide Sonce. Vsaka tatva vibrira 24 minut v času dveh ur. V dveh urah se zaporedoma izmenja vseh pet tatev: akaš, vayu, tejas, prithvi, apas. Po dveh urah se ponovi vibracija akaš in spet ji vsakih 24 minut sledijo ostale. Tatve vibrirajo podnevi in ponoči. Potrebno je vedeti točen čas sončnega vzhoda. (Vsakodnevni podatki so na www.vremebo.com ali še kje).

Značilnosti tatev

Akaš: Je dobra izključno za meditacijo. V tem času priporočamo veliko moliti. V tem času ne načrtujte poslovnih aktivnosti, niti ljubezenskih zmenkov, ker ne boste uspešni. Ta tatva pripomore k neuspehu, pripomore, da naredimo velike napake. Če v tem času delate, morate biti posebej pazljivi. Priporočamo, da artisti, akrobati, itd. ne delajo v času tatve akaš. Vse, kar se začne v času vibriranja akaš tatve, se bo ponesrečilo. Akaš je tatva smrti.

Vayu: Vsemu kar ima hitrost, gibanje, ustreza tatva vayu, zračnemu principu. Vetrovi, zrak, potovanje po zraku, itd. so povezani z vayu. V tem času ljudje radi obrekujejo bližnje, goljufajo, kradejo itd. V tej tatvi se običajno zgodijo letalske nesreče. Tudi samomori so povezani s to tatvo. Priporočamo, da se v tem času ne poročite, kajti tak zakon ne bo dolgo trajal. Vse vrste enostavnih in hitrih poslov se odlično izpelje v tem času, medtem ko zapleteni, kompleksni, dolgotrajni posli sklenjeni v vayu tatvi, propadejo. Dobro je, če se v tem času ukvarjamo z intelektualnim delom. Veliki jogiji znajo umsko upravljati s to tatvo in jo inteligentno uporabljajo, ko hočejo lebdeti v zraku.

Tejas: Je vroča tatva, ker je zasnovana na eteričnem principu ognja. V času njene aktivnosti, občutimo več toplote. Lahko se tuširate z mrzlo vodo, pa se ne boste nikoli prehladili. V tej tatvi se z nikomer ne prepirajte, ker ima to lahko hude posledice. Čas tatve tejas morate izkoristiti za intenzivno delo. Ne poročite se v tejasu, ker se boste s partnerjem stalno prepirali. V tatvi tejas prihaja najbolj strašnih eksplozij in nesreč.

Prithvi: Ta tatva nam prinaša uspeh v življenju. Če želiš poslovno uspeti izvršite to delo v prithvi. Jejte in pijte v prithvi, da boste zdravi. Zakoni, ki se sklenejo v prithvi, so srečni in trajajo vse življenje. Vse, kar se uresniči v času tatve prithvi na praznovanjih, javnih konferencah, poslovnih sestankih, bo vedno popolnoma uspešno. Prithvi je ljubezen, dobrodelnost, dobrohotnost, prijaznost, naklonjenost, itd.

Apas: To je tatva vodnega principa in je nasprotje tejasa (ognja). V tej tatvi uspešno nakupujemo in je zelo pozitivna za poslovanje. Ko traja, lahko zaslužite veliko denarja, če jo znate izkoristiti. Tatva apas je pravi čas za nakup loterijske srečke, primerna pa je tudi za potovanje po vodi. Deževje, ki se začne v apasu, je dolgo in močno. Tatva apas okrepi osredotočanje in privlačnost.

Zapomnite si, da morate vedeti natančen čas sončnega vzhoda, če se hočete ravnati po tatvah. Vedno imejte s seboj točno uro in izkoristite tatve v praktičnem življenju.

Vaja: Sedite za mizo z obrazom proti vzhodu, s komolci oprti na mizo. Z obema palcema si zamašite ušesa, s kazalcema si zatisnite oči, s sredincema nosnici, s prstancema in mezincema pa si zatisnite ustnici. Med počasnim vdihom štejte do dvajset. Zadržite dih in štejte od ena do dvajset. Tudi med počasnim izdihom štejte od ena do dvajset.

Sredinca je treba pri vdihu in izdihu umakniti, ko pa dih zadržujemo, moramo nosnici s sredincema zatisniti. Nujno morate med zadrževanjem diha, poskušati tatve videti s tretjim očesom.

Tretje oko se nahaja v sredini med obrvmi. V začetku ne boste videli ničesar, kasneje pa jih boste lahko videli in jih spoznali po njihovih barvah. Akaš je črna, njen planet je Saturn. Vayu je modrozelena, njen planet je Merkur. Tejas je rdeča kot ogenj in njen planet Mars. Prithvi je zlatorumena, njen planet je Sonce, nanjo vpliva tudi Jupiter. Apas je bela, njena planeta sta Venera in Luna.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor