UVOD V GNOZO 1(10)

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: UVOD V GNOZO 1(10)

To je začetna stopnja gnostično-filozofskih učenj oziroma seznanjanje z zunanjimi stopnjami gnoze. Naravno je, da učenke in učenci začnejo na tej stopnji in kasneje postopno prehajajo na višje stopnje. Predvsem upoštevajmo, da ko govorimo o gnostični stopnji, tu ne gre za tisto gnostično ezoterično stopnjo, ki jo učeči osvoji edino takrat, ko je zanjo pripravljen. Ezoteričnih stopenj, ki so avtentično gnostične stopnje, ne sme razglašati in razširjati nihče, ki jih je prejel. To je prepovedano. Nepošten je, kdor pravi: Jaz imam toliko stopenj, toliko posvetitev.

Če neka oseba želi postati inženir, odvetnik, zdravnik, itd., se mora za to pripravljati. Taka oseba bo hodila v šolo in se dolgo in veliko učila. Ko bo v okviru svojega študija osvojila in ozavestila dovolj teoretičnih spoznanj, bo pričela s praktičnim delom tega, kar se je naučila. Praktično delo prinese popolnost. Veliki modreci, veliki strokovnjaki, veliki znanstveniki, itd., na svojih ustreznih področjih študija niso osvojili le teoretičnih spoznanj, temveč so ta spoznanja prenesli v prakso. Teorija sama po sebi ne prinese ničesar, z izjemo intelektualnega zadovoljstva tistih, ki to teoretično znanje razumejo. Potrebna je praksa.

Študirajte ta tečaj lekcij in študirajte ga z resnično spodbudo, z željo da se naučite, z željo da spoznate višjo modrost. Vendar ne pozabite, da morate, če želite doseči popolnost v velikem delu, vse česar se naučite, prenesti v prakso.

cours-gnose uvodLekcija      I: Zmagovati v življenju

Lekcija    II: Moč uma

Lekcija   III: Vibracije etra

Lekcija    IV: Psihološki Jaz

Lekcija     V: Potreba in pohlep

Lekcija    VI: Iskrenost duše

Lekcija  VII: Reševanje konfliktov

LekcijaVIII: Alkoholizem

Lekcija   IX: Univerzalni um

Podobni prispevki

Dodaj odgovor