Uvod v gnozo 7(10)

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: Lekcija VI: Iskrenost duše

V življenju morate nujno imeti tri stvari: hrano, obleko in prebivališče. Ne smemo biti lačni: moramo jesti. Ne smemo hoditi naokrog slabo oblečeni: moramo se dobro obleči. Ni prav, da vse življenje plačujemo najemnino za stanovanje: potrebujemo svojo lastno hišo ali svoje stanovanje. Razmislite o vsem tem. Nujno morate spoznati, da je treba živeti bolje, ne da bi pri tem zapadli v greh pohlepa. V naši prejšnji lekciji smo rekli, da je treba razlikovati med potrebo in pohlepom. Vedeti morate, kje se konča potreba in kje se začne pohlep.

Morate se naučiti narediti zelo dober vtis na druge. To je zelo tankočutna in občutljiva veščina. Mnoge gospe se zelo lepo oblačijo, včasih pretirano razkošno in nosijo na svojih prstih najdragocenejše prstane, a kljub temu na druge ne naredijo vtisa. Veliko elegantnih gospodov se oblači v drage obleke, imajo najnovejše avtomobile, a kljub temu niso uspešni, velikokrat zato, ker ne znajo narediti dobrega vtisa na določene osebe.

Predsednik Kolumbije, dr. Olaya Herrera,  je obvladoval narod s svojim večnim nasmeškom; vsak nasmešek gospoda predsednika je dejansko pomenil milijone dolarjev. Moški vemo, da nam nasmeh neke ženske pomeni več kot vse krzno in diamanti, ki jih nosijo. Očarljiv nasmeh neke ženske naredi na moške velik vtis. Z iskrenim nasmehom in pridihom prijaznosti uresničijo resnične čudeže v poslovnem svetu. Vendar je treba razločevati med iskrenim nasmehom in mehaničnim. Iskren nasmeh pride z dna duše. Mehaničen nasmeh je hinavski in mračen: to je hudičeva spaka.

cours-reve ASTRALNO 6V človeku obstajata dva dejavnika nesoglasja: duša in hudič. Duša je božanska. Hudič je zloben in poguben. Vsako dobro dejanje prihaja od duše. Vsako slabo dejanje je od hudiča. Kadar potrkate na neka vrata, lahko velikokrat gospodar hiše vpraša: Kdo je? Takrat odgovorite: Jaz!

Ta Jaz, to poimenovanje samega sebe, je natančno hudič v nas. Jasnovidni vidijo ta Jaz kot neko zelo grozno fluidno tvorbo, ki živi v človeškem telesu. Ta tvorba med spanjem izhaja iz telesa in potuje zelo daleč, vsepovsod, kamor jo vodijo njene želje in strasti.

Duša ni Jaz. Duša je Bitje. Razlikujte med Bitjem in Jazom. Bitje je duša. Jaz je satan v nas.

Tvoje telo ne misli in nima želja. Telo je samo oblačilo. Vi mislite z umom. Um je vozilo duše. Kadar smo zlobni, se um nedvomno spremeni v vozilo hudiča. Vražji um hoče vojne, povzroča spore, probleme, hoče pregrehe, alkoholne pijače, varanja, prešuštvovanja, pohlep, hinavščino, itd.

Čebela uživa v delu. Mravlja je srečna, ker dela. Naučite se dobro počutiti in uživati v delu. Kadar zaposleni v neki trgovini uživa v delu, izžareva pozitivne mentalne valove uspeha. Prodaja se zato poveča in lastnik je srečen, ker ima takega uslužbenca in ga ne želi izgubiti.

Potrudite se za uspeh posla, kjer delate. Nujno potrebno si je pridobiti zaupanje in naklonjenost lastnika. Naučite se iskreno nasmehniti, naučite se uživati v svojem delu. Če želite, da se bodo ljudje ob vas počutili srečne, je nujno, da se vi počutite srečne z drugimi. Če pri delu niste srečni, če se nočete smehljati, vam svetujemo, da poslušate dobro glasbo.

Vedite, da glasba dela čudeže. Tudi tako lahko spremenite svoj značaj. Kadar poslušamo dobro glasbo, kadar nas za daljši čas poslušanje dobre glasbe posrka vase, dvignemo svoj um na najvišje nivoje zavesti.

Um izžareva valove, ki potujejo skozi prostor. Ti valovi preidejo iz enih možganov v druge. En dokaz za obstoj teh valov je telepatija. Kolikokrat hodimo po ulici in nenadoma se spomnimo nekoga, nekaj trenutkov za tem pa to osebo srečamo. To je telepatija. Mentalni valovi te osebe so dospeli do nas in mi smo jih mi sprejeli.

V našem organizmu imamo resnični brezžični sistem. Češarika, pinealna žleza, ki se nahaja v zadnjem delu možganov, je oddajni center misli. Sončni pletež, ki se nahaja v področju popka, je sprejemna antena. Češarika je sedež duše; okno Brahme. Skozi to okno vstopi duša v telo, in izstopi iz njega. Češarika je majhno rdečesivo tkivo.

Ta žleza izloča hormon, ki ureja razvoj spolnih organov. Ko odrastemo, se ta žleza izrodi v vlaknato tkivo, ki ničesar ne izloča. Češarika je za modrece velika uganka, oddajni center misli.

Ta žleza je najbolj razvita pri velikih genijih s področja znanosti, umetnosti, filozofije, itd. Popolnoma nerazvita je pri idiotih. Skupno vsem velikim trgovcem in uspešnim poslovnežem je to, da imajo to žlezo zelo razvito.

Ta žleza je intimno povezana s spolnimi organi. Od spolne moči je odvisna moč češarike. Moški ali ženska, ki svojo spolno energijo prekomerno razsipata, sta neuspešna v poslovanju, ker njuna češarika zakrni. Oslabljena češarika ne more  močno izžarevati mentalnih valov. Rezultat je neuspeh.

Bodite preudarni! Ne izgubljajte nespretno svojih spolnih energij! Biblija pravi: Ne prešuštvuj! Izpolnjujte to šesto zapoved, varčujte svojo spolno energijo. Tako boste krepili svojo češariko in zagotovo boste uspešni. Tako boste lahko izžarevali svoje mentalne valove z močjo in slavo. Ko ti valovi prispejo v sprejemni center (sončni pletež) drugih oseb, s katerimi ste v stiku, vam bodo omogočili uspeh, ki ga iščete. Tako postanete zmagovalec. Naj vas vedno krasi iskren nasmeh. Živite veselo. Delajte z užitkom in veseljem in svet bo vaš; kjer boste hooteli, se vam bo nasmihala sreča.

Vaja:

Pred ogledalom. V ogledalu pozorno opazujte svoj obraz. Potem izrecite naslednjo prošnjo:

Duša moja, ti moraš zmagovati. Duša moja, ti moraš premagati satana!

Duša moja, polasti se mojega uma, mojih čustev, mojega življenja!

Iz mene moraš odstraniti čuvaja praga! Moraš ga premagati!

Popolnoma in v celoti se me polasti! Amen, amen, amen.

To molitev ponovite sedemkrat. Potem v ogledalu opazujte svoje oči, svoje zenice, sredino svojih zenic, punčici svojih oči. Predstavljajte si ju napolnjeni z lučjo, silo in močjo.

Nujno morate mentalno prodreti v notranjost svojih oči, ki odsevajo v zrcalu. Nujno morate poskusiti videti z imaginacijo v središču teh odsevajočih oči lepoto svoje duše. Potem vzkliknite:

Duša moja, hočem te videti, hočem te videti, hočem te videti!

Vztrajajte v dnevnem intenzivnem ponavljanju te vaje. Delajte to vajo vsak večer, preden zaspite. S to vajo boste razvili jasnovidnost. Vajo izvajajte dnevno po deset minut. To je vse.

Jasnovidnost

Nujno je, da veste, da obstaja šesti čut. To je jasnovidnost. Ta sposobnost ima svoj sedež v češariki, pinealni žlezi oz. epifizi. Ko razvijete jasnovidnost, boste lahko kot odprto knjigo brali misli nekoga. Takrat, ko boste postali vsevidni oz. jasnovidni, boste lahko videli dušo posameznih oseb. Ko ste jasnovidni boste videli Jaz oseb.

Takrat boste razumeli, da duša ni Jaz. Jaz je satan v nas. Jasnovidnost nam omogoča videti tisto, kar je onkraj smrti. Z vajami, ki vam jih bomo dali, boste popolnoma razvili jasnovidnost. Izvajati morate te vaje. Želimo, da nam pišete in nam zaupate svoje vtise.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor