ENDOKRINOLOGIJA 2(3)

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: Endokrinologija 2

SRCE

Srce je resnično dvojna bomba. En del srca črpa kri v enem smislu, medtem ko jo drugi del črpa v drugem smislu v dveh medsebojno nasprotnih smereh, vendar se čudovito dopolnjujeta in harmonizirata. Najbolj zanimivo je, da si ta dva nasprotna tokova krvi, ki ju srce prečrpava, ne nasprotujeta, ampak si vzajemno pomagata pre­hajati iz enega v drugega. Srce je Sonce našega organizma. Srce je največje čudo stvarstva. Vendar obstajajo osebe, nadvse izobražene in učene, ki ne poznajo fiziologije srca.Občudujoče je globoko razmišljati o prehajanju krvi po tej bogati reki aorte. Ta arterija je dejansko bogata in lepa reka. Napolnimo se z občudovanjem in mistično blaženostjo, ko globoko premišljujemo, kako se ta velika reka, polna življenja, razveja v manjše reke, majhne arterije in kmalu v rečice, ki nosijo življenje v vse dele, da jih nahranijo in dajo življenje milijonom mikroskopsko majhnih kreatur, bitij, celic, klic itd. Vsako tako bitjece je trio materije, energije in zavesti.

Vsa ta neskončno majhna bitja nas obožujejo kot svojega boga. Najmanjše rečice krvi so kapilarne žilice. Znotraj mrežastih spletov teh kapilar se nahajajo celice različnih tkiv in organov.

Celice torej živijo od tokov krvi, ki jo prečrpava srce. Celice so sestavljene iz molekul, te pa iz atomov. Vsak atom je resnični miniaturni univerzum. Vsak atom je trio iz materije, energije in zavesti. Atom nous, ki prebiva v levem prekatu in preddvoru srca, upravlja atomske inteligence.

V srce vsrkani atomi ubogajo ukaze atoma nous in jih po-sredujejo atomom inženirjem, ki upravljajo aktivnosti vsakega organa. Atomi, delavci vsakega organa, ubogajo ukaze atomov inženirjev in delujejo v skladu s temi ukazi.

Prav tako obstaja mnoštvo neobčutljivih, brezbrižnih atomov, tistih, ki povzročajo bolezni. Atom srca nous deluje pod vodstvom atoma arhitekta, slednjii pa pod ukazi Intimusa.

Srce je votla mišica iz tkiva, ki je približno velikosti pesti. Zdi se bolj kot hruška. Srce se stalno krči in širi, se stiska in sprošča. To je plima in oseka velikega oceana življenja. Vsako življe­nje ima lastno raztezanje in krčenje. Vse pulzira, utripa, se vznemiri in umiri, v vsem obstaja ritem, pulz, tako v neskončno majhnem kakor tudi v neskončno velikem. Tako kot je spodaj, je zgoraj. Tako kot je zgoraj, je spodaj. To je zakon velikega življenja.

V srcu obstajata dve čudoviti polarnosti. Pozitivna-negativna. Sta kot dve srci, ki neprestano prečrpavata kri v dveh medsebojno nasprotnih smereh. Vsaka izmed dveh polovic srca ima dve kamrici, eno višje in drugo nižje. Zgornji kamrici sta preddvora ali atrija, spodnji sta prekata ali ventrikla. Skrivna doktrina pozna sedem skrivnih kamric srca in sedem skrivnih duplin v možganih.

Obstaja desni prekat in desni preddvor. Obstaja levi prekat in levi preddvor. Zgornji kamrici na desni in levi sta preddvora. Spodnji kamrici na obeh straneh sta prekata.

Z meditiranjem na lotos srca nadziramo tatvo vaju, ki nam da moč nad vetrovi in hurikani. Hindujci pravijo, da ima cvet srčnega lotosa petnajst čudovitih listov. Vso intimno skrivnost delovanja srca, njegovo celotno vitalno osnovo, je treba iskati v lotosu s petnajstimi listi, katerega subtilno steblo se izliva iz srčnega templja.

Vena, žila dovodnica, prinaša v srce kri, polno organskih odpadkov. Desni preddvor sprejme ves ta nečisti tok in ga modro spusti v pod njim ležeči desni prekat. Nekaj trenutkov za tem desni prekat prečrpa svojo kri, obloženo z limfo in odpadki, s pomočjo svoje zaklopke in jo prepusti v notranjost pljuč s pomočjo pljučne arterije.

Kozmična inteligenca ni na nič pozabila. Za modreca je zelo zanimivo kontemplirati to celotno delovanje. Čudovito je videti veliko pljučno arterijo, ki se razdeli v dve manjši arteriji, za vsako pljučno krilo ena.

Znotraj obeh pljučnih kril se pljučni arteriji še naprej velikokrat razvejita, dokler se ne spremenita v zelo majhne kapilare. Vsaka kapljica krvi mora neizbežno iti skozi te drobne pljučne kapilare, kjer izroči odvečni ogljikov dioksid in v zameno sprejme kisik.

S kisikom obogatena kri inteligentno prodre v majhne vene in kmalu v večje vene. Dve veliki pljučni veni pripeljeta svojo s kisikom obogateno kri v levi preddvor srca. Kri je zamenjala odvečni ogljikov dioksid za kisik. Zdaj se je živ­ljenje obnovilo. Iz levega preddvora gre kri v levi prekat in kmalu se po aorti v ritmičnih impulzih srca na koncu vrne v vse arterije in krvne žile. V vsem tem delovanju lahko vidimo intimno povezavo, ki obstaja med zračnim principom vaju in srcem. Torej se hindujski jogiji ne motijo, ko povezujejo vaju s srcem. To nam je pojasnilo globoko fiziološko-kozmično spoznanje orientalcev o srčnem organu. Zakaj zahodnjaki nočejo študirati vzhodnjaške joge? Zakaj se zahodnjaki smejijo temu, česar ne razumejo? Bolje bi bilo študirati velikega jogija Sivanando. To bi bilo najbolj modro. Delo z naslovom Kundalini joga hindujskega modreca Sivanande je čudo vzhodnjaške modrosti.

Tisti, ki se želijo naučiti prenesti svoje fizično telo v stanje jinas oziroma v četrto dimenzijo, morajo razviti lotos srca. Jogi lahko s svojim fizičnim telesom v stanju jinas leti po zraku, hodi po vodi, kot je to delal Jezus Kristus na morju Galileje, ali hodi v ognju, ne da bi se opekel, kot to dela veliko jogijev v Indiji. Jogi gre lahko s svojim fizičnim tele­som v jinas stanju skozi stene, kot so to delali učenci Bude.

Lotos srca se razvije z meditacijo in mantranjem. Zahod­njaški zdravniki pravijo, da srce proizvaja dva zvo­ka, eden je nizek, nem, brezglasen in drugi zveneč, oster. Lub dup. Fiziologi trdijo, da se prvi zvok proizvede takoj po krčenju prekatov in da drugi pripada trenutku, ko se zap­rejo zaklopke, ki ločujejo prekata od aorte in pljučne arte­rije. Hindujski zdravniki gredo najdlje, ker imajo najbolj fina čutila. Indijski jogiji pravijo, da v srcu obstaja deset mističnih zvokov.

Prvi zvok je kakor glas Sina človekovega. Drugi zvok je chinbini. Tretji je zvok velikega kozmičnega zvona. Četrti je notranje bobnenje Zemlje. Peti je sladki zvok lutnje, šesti je zvok božanskih cimbal. Sedmi je zvok čarobne flavte. Osmi je zvok bobna, deveti zvok dvojnega bobna-tamburina, deseti zvok sedmih strel, ki v apokalipsi ponavljajo glasove večnosti. Če sta za zahodnjaške zdravnike dva zvoka nekaj gotovega, zakaj ne more biti zanje resničnih tudi tistih deset zvokov, ki jih zaznavajo orientalci?

Če sta bila dva zvoka zahodnih zdravnikov dokazana, zakaj ne bi mogli dokazati desetih vzhodnjaških zvokov? Vse je odvisno od postopka dokazovanja. Zahodnjaki imajo svoje znanstvene dokazne postopke. Tudi vzhodnjaki imajo svoje znanstvene postopke dokazovanja. Orientalec se mentalno zapre in meditira na deset mističnih zvokov. Vzhodnjaški um se absorbira v deset mističnih zvokih in potem ta nisus formativus, to astralno telo srednjeveških zdravnikov, v katerem so vsi duševni in duhovni principi človeka, izstopi iz fizičnega telesa in se razširi med deset mističnih zvokov srca. To je samadi hindujskih jogijev. Tako se jogi prepelje v najbolj oddaljene svetove neskončnosti.

Namesto da se zahodnjaški zdravnik smeji in kritizira stvari, ki jih je študiral, a jih ni preizkusil oz. izkusil, bi moral študirati jogo.

Hindujci pravijo, da v srčni čakri obstaja heksagonalni pro-stor nedopovedljive barve črnega jantarja. Tam izvira de-set mističnih zvokov. Zahodnjak se vsemu temu smeji. Če bi zdravniki z zahoda razvili jasnovidnost, se ne bi smejali, ker bi videli, znali bi fotografirati srčne utripe. Srčni utrip je fotografiran z aparatom, ki se imenuje elektrokardiograf. Osupljivo je videti, kako popolno so sinhronizirani utripi vseh štirih kamric, kakor da bi bili samo dve. To je možno edino po zaslugi svežnja celičnih živcev, ki se imenujejo tudi prekatni atrijski sveženj, čudovito in avtomatično sinhronizira oba preddvora v en sam utrip blage skrčitve in dva prekata v en sam utrip močnega skrčenja.

Če je elektrokardiograf zmožen fotografirati utripanje srca, koliko bolj je tega zmožen tisti, ki razvije jas­novidnost. Pred jasnovidcem se odpre nov svet. Neskon­čen svet, svet, poln neštetih možnosti.

Srce je notranji Kristus vsakega človeka, ki pride na svet. Naše resnično Bitje.

TREBUŠNA SLINAVKA, ŽLEZA PANKREAS

Pankreas se zdi delno žleza brez kanala. Vsi degustivni sokovi človeškega organizma se praznijo v dvanajstnik skozi znani Wirsungov kanal.

Veliki modrec, nemški zdravnik dr. Arnold Krumm Heller, profesor medicine na Univerzi v Berlinu, je v svojem tečaju zodiaka dejal, da konstelacija device vpliva na trebuh in posebej na skupke celic na trebušni slinavki, ki jih imenujemo langerhansovi otočki.

Inzulin je izredno pomemben, ker upravlja celotni metabolizem hidrokarbonatov. Inzulin se izloča iz teh otočkov v trebušni slinavki.

Kadar ti otočki trebušne slinavke ne delujejo pravilno, pride do diabetesa. Najpomembnejše delovanje otočkov je pravilno izločanje inzulina, trebušna slinavka pa mora pretvarjati sladkorje. Ko sladkorji prehajajo v kri direktno, pride do diabetesa.

S pomočjo tretmana z inzulinom je medicinska znanost sposobna nadzirati diabetes. Vendar ta tretman diabetesa ne zdravi. Spoznali smo veliko pacientov z diabetesom, ki so uspeli diabetes pozdraviti s čudežnim čajem. Recept za ta čaj je naslednji:

30 gr listov drevesa avokada

30 gr listov evkaliptusa

30 gr listov oreha

Skuhati skupaj v litru vode.

Popiti tri kozarce dnevno, kozarec po vsaki glavni jedi. Jemati zapored 6 mesecev.

Tretman z inzulinom ni v nasprotju z uživanjem tega čaja.

Izločina Langerhansovih otočkov gre direktno v kri. Hindujci pravijo, da se nad popkom nahaja lotos z desetimi cvetnimi listi. Ta čakra, ki leži v predelu popka, nadzira jetra, želodec, trebušno slinavko itd. Jogiji pravijo, da je barva te čakre podobna barvi oblakov, polnih strel, isker in živega ognja.

Hindujski jogiji, ki so uspeli razviti to popkovno čakro, gredo lahko skozi ogenj, ne da bi se opekli. Hindujski modreci pravijo, da v tej čakri iskri tatva tejas (ognjeni eter).

Biologi z Zahoda pravijo, da je to nemogoče. Modreci zahoda bi morali odpotovati v Hindustan in to proučiti. Veliko zahodnjaških skeptikov, ki so potovali v Indijo, je bilo osuplih, ko so videli te jogije zdržati v ognju, ne da bi se opekli.

Hindujski jogiji razvijejo to popkovno čakro s koncentracijo  in z meditacijo. Cele ure se koncentrirajo na popek. Ko zahodnjaški hipnotizerji potujejo po vseh teh deželah, kot so Hindustan, Pakistan, Veliki Tartan, Mongolija, Kitajska, Tibet, in vidijo vse te askete orienta, ki se koncentrirajo na popek, mislijo, da je to zaradi samohipnoze. Dejansko je drugače. Vsi ti mistiki se cele ure koncentrirajo in meditirajo na čakro področja popka, da bi jo razvili.

JETRA

Jetra so največja žleza organizma. Nahajajo se na desni strani natančno pod trebušno prepono. So rjavo-rdečkaste barve. Tehtajo približno 1,5 kg (od 1―2,5 kg), so nekako 22 cm dolga, 16 cm široka in do 10 cm debela.

Zdravniki imenujejo jetra organ petih. Kabalisti vedo, da je  pet številka Geburaha, zakon rigor (natančnosti, preciz­nosti). Nekateri mistiki pravijo, da imamo križanega Kris­tusa v jetrih. Ni dvoma, da so jetra sedež apetitov in želja. S tega vidika si gotovo lahko rečemo, da imamo v jetrih križanega Kristusa.

Jetra imajo pet čudovitih režnjev ali lobusov. Pet skupin harmonično vodenih modrecev, pet čudovitih povezanih žilnih krvnih obtokov in pet osnovnih funkcij.

To število pet nas spominja na zakon nemesis, ki prete­hta vse te nizkotne dejavnosti poželenja in vse, kar je sla­bega.

V jetrih se nahaja bron, v razpadajoči placenzi je globoko vrezanih dvanajst znakov zoodiaka. To nas vabi k razmiš­ljanju o petdelnih jetrih. Govori se, da so davni astrologi napovedovali in prerokovali tako, da so se posvetovali z jetri. Gledali so v jetra in prerokovali.

Ves zoodiak mikrokozmosa-človeka ima svoje lastne zakone in svoja skrita znamenja v jetrih.

Reženj jeter daje enotnost vsej tej strukturi jeter. Reženj jeter poenoti, poveže hepatične funkcije v enovito celoto. Ko biolog študira to hepatično žlezo, lahko preveri, da je vsak posamezen čudovit reženj jeter, kakor da bi pomanjšali celotna jetra. To je vredno vsega občudovanja! Tisti, ki v celoti pozna reženj jeter, praktično pozna celotna jetra. Jetrni reženj je masa celic, ki so prečudovito združene s prekrasnim povezovalnim tkivom. Vsak reženj ima pet ali šest čudovitih in popolnih prostorov, vsak reženj ima las­tno načrtovan sistem zelo majhnih in lepih žil, svoje lastne celice za izločanje in svoje lastne kanale. Skupina maj­hnih hepatičnih režnjev oblikuje celotni reženj jeter, pet jetrnih režnjev in na koncu sestavljajo še jetra kot celoto. To je zakon petih.

Celice jeter izločajo žolč, tako nepogrešljiv za prebavo maščob.

Jetra proizvajajo glukozo, ki je tako nujno potrebna za tkiva. To delo pretvarjanja sladkorja v glukozo je občudovanja vredno delo alkimije.

Obstaja določena notranja izločina jeter, ki nadzira alkimi­stično pretvorbo glukoze v glikogen in glikogena v slad­kor.

Jetra nadzirajo kalorije v organizmu.

V svojem alkimističnem laboratoriju jetra proizvajajo sub­stanco, imenovano antitrombin. To je nujno potrebna snov za izgradnjo koagulacijskih faktorjev.

Vseh teh pet funkcij jeter je temeljnih za življenje organi­zma. Jetra so zadolžena, da v svojem alkimističnem labo­ratoriju kremirajo vse stare in odmrle celice, tako da obli­kujejo odpadke, ki jih enostavno izločimo.

Z jetrno arterijo (arterija hepatica) jetra uravnotežijo vso kri, ki jo potrebujejo. Povezovalno tkivo, ki ovija jetra, celo prodira v sam organ in popolno ločuje njegovih pet oddel­kov. Vsak jetrni reženj je kakor otok, obkrožen z množico prekrvavljenih žil.

Portalna vena (vena portae) dostavlja v jetra vensko kri.  Ta vena se znotraj jeter razveji na množico žil. Vsak mali reženj jeter ima svojo lastno veno. Vsaka celica majhnih režnjev je zapletena (vložena) v mrežo prekr­vavljenih žil.

Obstajajo tudi notranje reženjske venske kapilare. Vsaka celica malega režnja jeter prejema vensko kri, ki prihaja iz želodca, vranice, trebušne slinavke in tankega črevesja skozi čudežno portalno veno, ki kakor reka čistega življe­nja nosi v jetra hrano. Izolirani otočki jetrnih celic spreje­- majo svojo krvno hrano od notranjih reženjskih venskih kapilar. V jetrih ni ničesar brez življenja. Vse sprejema življenje. Vsaka celica jeter sprejme prehrano in življenje. Vsaka celica jeter je resnični alkimistični laboratorij, zadol­žen, da modro preobraža hrano v dragocene substance za vse celice organizma. Vsa preobražena kri izhaja po not­ranje reženjskih venskih kapilarah v centralne vene (venae hepaticae).

Vse centralne vene se zlivajo v to veliko s krvjo bogato reko, v spodnjo votlo veno (vena cava inferior). Hepatične celice, ki živijo v jetrih, so kakor majhni zavestni in inteli­gentni delavci, morajo spremeniti veliko substanc v žolč, da pomagajo pri prebavi. Žolč vztraja v žolčniku, vse dokler ni potreben pri prebavi. Takrat se izprazni v dvanajstnik tankega črevesa.

Hindujski modreci z jasnovidnostjo zaznajo, da izhaja iz hepatične žleze čudovit lotosov cvet. To je hepatična čakra.

NADLEDVIČNI ŽLEZI

Adrenalin je izredno pomemben v človeškem organizmu in vzdržuje tonus krvnih žil. Nadledvična skorja je intimno povezana z razvojem spolnih žlez. Nobenega dvoma ni glede tako značilnega vpliva  nadledvične skorje na seks. Nadledvična skorja vpliva na razvoj žlez in predvsem na značilnosti spolnosti. Slavni zdravnik Paracelzus je glede ledvic povedal tole:

Narava in poveličevanje Venere se nahajata v ledvicah, v stopnji in vnaprejšnji določenosti, ki ustreza planetu ali  drobovju. Ker je operacija, ki jo uresničuje Venera, vódena k zemeljskim sadežem, ki se morajo zaploditi, ima to za posledico, da je potenca ledvic skoncentrirana v človeš­kem sadežu (brez dvoma se nanaša na spolne organe), s katerim Venera nikoli ne doseže, da bi iztrošila, uničila telo.

Naravno je, da ledvice uresničujejo to funkcijo in resnično je noben drug organ ne bi mogel izvrševati bolje. Tako na primer, ko Venera sprejme v veliki vrednosti potenco spo­četja (zanositve), ledvice izsušijo svojo čustveno moč (sensus) in človekovo voljo.

To, kar trdi Paracelzus, lahko preizkusijo zdravniki, ki se ukvarjajo s psihoanalizo. Freudova psihoanaliza je proizvedla resnično inovacijo na področju medicine. Tisti, ki psihoanalize niso hoteli sprejeti, so se izkazali za zamudnike in zastarele.

Jogiji vidijo v ledvicah dve čakri. V vsaki ledvici eno. Hin­dujski modreci pravijo, da je v teh dveh čakrah zaznamo­vana čistost, neomadeževanost ali prešuštvo človeka. Spominjamo se tistega stavka v Janezovem razodetju, ki pravi: Jaz sem tisti, ki sem preiskal ledvice in srca in dal vsakemu po njegovih delih.

Veliki jasnovidci vidijo dva lotosova cveta, enega v vsaki ledvici. Pravijo, da kadar človeško bitje prešuštvuje, sta cvetova rdeča kot kri, ko pa je neomadeževano, sta bela. Nadledvični žlezi se nahajata na zgornjem delu ledvic. Zdita se kot resnični rumeni in široki mali piramidi. Vsaka nadledvična žleza ima dejansko svojo skorjo (lupino) in svoje jedro, ki se med seboj razlikujeta po strukturi in po svojih funkcijah.

Hormon nadledvične skorje nadzira natrij in kalij v krvi in v celicah.

Psihoanaliza je pokazala, da v trenutkih strahu, bolečine itd. nadledvično jedro izloča večjo količino adrenalina, ki vse celice človeškega organizma pripravi na kljubovanje vsem vrstam nepredvidljivih dogodkov.

Pes ima med živalmi zelo izostren voh. Ko se ga nekdo boji, pes sprejema vonj adrenalina iz nadledvičnih žlez bojaz­ljivca in takrat poskuša napasti osebo. Pes po vonju ve, kdo se ga boji.

Presežek adrenalina škodljivo moti, ovira prebavo. Neko močno čustvo lahko povzroči prebavne motnje.

VRANICA

Vranica je izjemno pomemben organ v človeškem orga­nizmu. Ko pride čas spanja, duša, zavita v svojem astral­nem telesu, zapusti fizično telo in tava po svetu četrte dimenzije, medtem ko nekaj v fizičnem telesu ostane. To nekaj je eterični dvojnik. Omenjeni dvojnik je ligan sarira hindujskih modrecev. Zdravnik Paracelzus je tega eterič­nega dvojnika imenoval mumija.

Gre za podvojen organizem iz eterične materije. To je mumija. To je vitalna osnova, vitalni temelj, popolnoma nepoznan zahodni medicini, medtem ko ga vzhodnjaški zdravniki odlično poznajo.

Paracelzusova mumija je termo elektromagnetna konden­zacija. Omenjeno vitalno telo ima svojo temeljno čakro v vranici. Lotosova cvetlica vranice je specializirana za vitalne tokove Sonca, privlači jih in absorbira. Takrat v vranici vidimo, kako se bela krvna telesca spreminjajo v rdeča krvna telesca.

Vitalna energija, nabrana v vranični čakri, preide v solarni pleksus, se kmalu razširi (razprši) po vseh kanalih veli­kega simpatičnega živčnega sistema, in napolni z življen­jem celotni organizem človeškega bitja.

Žleza ščitnica sodeluje v tem delu in s svojim biološkim jodom dezinficira vse kanale velikega simpatičnega živč­nega sistema. 

Ko duša, ovita v svoje astralno telo, vstopi v telo, je telo pripravljeno. Če zavestno bitje ne bi izstopilo iz telesa, bi s svojimi emocijami in mislimi motilo delo pri obnavljanju človeškega organizma.

Preko dneva se v kanalih velikega simpatičnega živčnega sistema nabira veliko organskih odpadkov, ki ovirajo cir­kulacijo vitalnega fluida. Takrat postanemo zaspani in s spanjem se človeški organizem obnovi.

V stanju transa lahko medij preko vranice projicira mumijo. To mumijo takrat uporabljajo nekatere breztelesne enti­tete, ki se naselijo vanjo. Kmalu se kondenzirajo in fizično materializirajo. Tako lahko postanejo vidne in dotakljive nekatere osebe, ki živijo posmrtno življenje onstran groba. To ni fantazija, ker so bile narejene tudi fotografije teh oseb z onstran groba. Fotografske plošče ne morejo lagati. Dejstva so dejstva.

Slavni zdravnik dr. Luis Zea Uribe, profesor medicine na nacionalni fakulteti v Bogoti, je bil ateist, materialist in stoodstotno neveren. Ko je ta modrec videl, otipal, zaznal te materializirane fantazme v nekem laboratoriju v Neap­lju, se je radikalno preobrazil in postal stoodstotni spiritua­list.

Tam v Neaplju študirajo in raziskujejo v znanstvenem laboratoriju materializacije, ki jih udejanja slavni medij Ensapia Paladino. Neverni znanstveniki lahko takrat vidijo, sli­šijo, fotografirajo, eksperimentirajo in verjamejo.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor