Primer Krišnamurti

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor v svoji knjigi Temelna spoznanja endokrinologije in kriminologije navaja tudi, kako je prišlo v časih, ko je predsedniško mesto teozofskega združenja zasedala Annie Besant,  v tej čudoviti organizaciji, ki jo je ustanovila velika posvečenka Helena Petrovna Blavatskyjeva, do spora. Problem, do katerega je prišlo, je primer Krišnamurti.

Gospa Besant je trdila, da je indijski deček ponovno živo utelešenje Jezusa Kristusa.

Veliki jasnovidec Leadbeather in mnogi drugi priznani teozofi so se popolnoma strinjali z gospo Besant in prisegali, da je hindujski deček ponovno utelešen Jezus Kristus.

Še vedno se spominjamo ustanovitve reda z imenom Zvezda orienta, katerega edini namen je bil sprejeti mesijo. Kasneje ga je prav Krišnamurti razpustil.

V tisti dobi je prišlo znotraj teozofskega združenja do razkola. Tisti, ki niso sprejeli tega koncepta, da bi bil Krišnamurti mesija, so se oddaljili od teozofskega združenja.

Med njimi je bil tudi mogočni jasnovidni posvečenec doktor Rudolf Steiner, prepoznavni intelektualec, ustanovitelj antropozofskega združenja.

Delo Rudolfa Steinerja je veličastno. Njegova dela so vodnjak najgloblje modrosti.

Od teozofskega združenja se je ločila tudi španska skupina Mark Avrelij.

Razcepitev, do katere je prišlo v osrčju tega slovitega teozofskega združenja, je pomenila pravi polom.

Primer Krišnamurti moramo analizirati.

Medtem ko so bili eni prepričani, da je reinkarnacija Jezusa Kristusa, so drugi trdili, da je neveden, da zna le voziti avto in igrati tenis itd.

Pri čem smo? Kako je s tem?

Najbolj nenavadno in čudno je, da so se največji jasnovidci teozofskega združenja razdelili v dve nasprotni strani, zato se povsem logično pojavi vprašanje: Zakaj so se jasnovidci razdelili?

Jasnovidci so videli notranje Bitje indijskega dečka. Zakaj se torej niso mogli strinjati? So morda eni videli eno obliko in drugi drugo? Je sploh možno, da si jasnovidci nasprotujejo? Če so jasnovidci videli notranje Bitje Jidduja Krišnamurtija, kakšen motiv jih je vodil, da se niso strinjali?

Če tisoč oseb s fizičnim pogledom vidi nek predmet, vsaka reče: To je miza, stol, kamen itd. Ali če ti ljudje gledajo neko osebo, vsi rečejo, to je moški ali ženska ali otrok itd. Kaj se torej dogaja pri jasnovidnosti? Zakaj se jasnovidci niso mogli strinjati v našem konkretnem primeru indijskega dečka? Nedvomno je bil Krišnamurti resnično težka uganka za teozofsko združenje.

Najhuje je videti jasnovidce, kako se prepirajo med seboj.

To je nekaj, kar zmede um tistih, ki so začeli s temi študiji. Krišnamurti je zapadel v skepticizem, in bil v dvomih več let, nakar se je od tega odvrnil in začel s svojim poslanstvom.

Vsi ezoterični gnostični bratje smo primer Krišnamurti preiskovali v višjih svetovih.

Po potrpežljivem delu smo prišli do naslednjih zaključkov:

Prvo: Vsak človek je trojstvo telesa, duše in duha.

Drugo: Ko duh premaga materijo je buda.

Tretje: Ko se duša očisti in presvetli, se imenuje bodisatva.

Četrto: Duh Krišnamurtija je buda.

Peto: Duša Krišnamurtija je bodisatva.

V Aziji obstaja veliko bud, ki še niso utelesili Kristusa.

V vsakem človeku je žarek, ki nas združuje z absolutnim. Ta žarek je naš  bleščeči zmaj modosti, notranji Kristus, sefirotična krona.

Bude, ki niso utelesile notranjega Kristusa, se še niso kristificirale.

Buda indijskega Krišnamurtija je že utelesil svojega bleščečega zmaja modrosti, svoj posebni žarek, svojega lastnega notranjega Kristusa.

Ko so Besant, Leadbeather in drugi študirali primer Krišnamurti, so bili zaslepljeni z bleščečo lučjo tistega kristificiranega bude, in ker niso poznali krščanskega ezoterizma, so verjeli prekrižanim nogam, da je bil Krišnamurti reinkarnacija Jezusa Kristusa.

Napaka ni bila v jasnovidnosti, ampak v pomanjkanju intelektualne kulture. Poznali so le teozofsko dobo sedmih dni. Poznali so le telo, dušo in duha, niso pa vedeli, kaj je onstran. Vsak človek ima žarek (notranjega Kristusa), ki ga zedini z Absolutom.

Videli so notranjega Boga Krišnamurtija in verjeli, da je Jezus iz Nazareta, kar je bila njihova napaka. Najhujšo škodo so povzročili indijskemu dečku. Ko neki bodisatvi rečejo, da je Učitelj, se izgubi, poškoduje, dobi kompleks.

Indijski deček je videl, da so se instruktorji razhajali glede njega, kar je njegovo človeško osebnost pahnilo v psihološko traumo. Krišnamurti ima psihološko traumo.

Nedvomno so ga hudo prizadeli. Teozofska hierarhija je  morala pustiti indijskega dečka pri miru. Svobodno se je lahko gibal v Indiji in kasneje je postalo njegovo delo čudovito.

Veliki buda Krišnamurti ni mogel predati vsega svojega sporočila, ker ima njegova bodisatva psihološko traumo.

Če pregledamo Krišnamurtijevo doktrino, vidimo, da je najboljša budistična. Žal ne pozna krščanske ezoterike.

Indijski deček je pil v vodnjaku budističnega evangelija. Škoda, da ni proučeval krščanske ezoterike.

Kasneje je zmešal budistično filozofijo z uradno filozofijo zahodnega sveta.

Krišnamurtijeva doktrina je rezultat te mešanica. Njegova doktrina je budizem. Doktrina Vodnarja bo rezultat mešanice budistične ezoterike s krščansko ezoteriko. Doktrina Krišnamurtija je svobodni budizem. Vendar je živi vir te doktrine čudoviti evangelij gospoda Bude.

Nismo proti Krišnamurtiju, zgolj obžalujemo, da notranji buda tega hindujskega filozofa ni mogel predati vsega sporočila. To je vse.

Ko jasnovidec odkrije, da je Intimni (duh) neke osebe Učitelj, je to bolje prikriti, da osebe ne prizadenemo.

Ko nekdo spozna, da je njegovo notranje Bitje Učitelj, se napolni s ponosom in domišljavostjo. Na srečo je znal biti Krišnamurti ponižen.

Obstajajo tudi padle bodisatve. So slabši od demonov.

Za nikogar se ne sme reči, da je Učitelj. Jasnovidec mora biti preudaren. Jasnovidec mora znati molčati.

Človekov duh je lahko v neki davni reinkarnaciji dosegel stopnjo Učitelja. Bodisatva (duša Učitelja) je lahko kasneje padla in živi torej zdaj na stezi zla.

Učitelj se ne zruši. Kdor pade, je bodisatva (duša) Učitelja.

Jasnovidec mora biti preudaren in preden naznani nekega Učitelja, potrpežljivo čaka mnogo let, da bi videl, kako se vede v življenju človek iz mesa in kosti, zemeljski bodisatva. Učitelj je lahko onstran zelo velik, toda človek iz mesa in kosti tukaj spodaj je nevaren.

V vsakem primeru jih boste prepoznali po njihovih sadovih.

Blavatsky pravi, da je skrivnost dvojne osebnosti eden največjih misterijev okultizma.

Vsi prepiri in napake teozofskega združenja so vzrok traume Krišnamurtija. Primer Krišnamurti je nadvse pomemben.

Doktor Steiner je poznal krščanske misterije, zato se ni pustil zmesti. Steiner je bil gnostik.

Steiner ni sprejel, da je bil Krišnamurti reinkarnacija Jezusa Kristusa.

Mnogi so sledili Steinerju in mnogi gospe Besant.

Jasnovidni Steiner je imel prostrano intelektualno kulturo, zato ni zapadel v to zmoto, bil je resnični gnostik rožnega križa.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor