Uvod v gnozo 5(10)

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Samael Aun Weor: Lekcija IV: Psihološki Jaz

Za zmagovanje v življenju se je treba spremeniti v ribiča ljudi. Jezus je izbral svoje prve učence med revnimi ribiči. Prenehali so loviti ribe in se spremenili v ribiče ljudi. Želiš doseči uspeh, moč, slavo? Poslušaj tale nasvet: Natakni na trnek vabo, ki je všeč ribi! Ne prepričujte drugih o stvareh, ki zanimajo vas. Tvoje je samo tvoje. Človek je žal sebično bitje in hoče vedeti to, kar njega samega zanima. Če s svojim bližnjim govorite o stvareh, ki ga zanimajo, o tem, kar želi in hoče slišati, boš vplival nanj pozitivno, in boš pri njem dosegel vse, kar želiš in potrebuješ. Treba se je naučiti gledati z očmi bližnjega in mu pomagati razrešiti njegove konflikte. Tako bomo rešili tudi svoje lastne probleme. Spremenite se v altruistično in dobrohotno osebo. Pomagajte drugim z nasveti, potrudite se gledati in razumeti stvari s stališča drugega. Tako bo vaš ulov obilen. Ko se potrudimo drugega razumeti, naredimo prve korake na poti k sreči in uspehu.

Proučevati in razumeti moramo, kako deluje um. Kdor pozna umski mehanizem, ga je sposoben tudi nadzirati. Veliko se je govorilo o mentalni moči in obstaja veliko šol, ki poučujejo, tehnike mentalne koncentracije. Kdor je inteligenten, moči misli ne more zanikati. Ta moč je sestavljena iz radioaktivnih valov in oblik, ki se prevajajo iz enih možganov v druge. To čudovito čudežno moč moramo razviti; vendar vas moramo posvariti, da se morata misel in dejanje modro dopolnjevati, če želimo v življenju zmagovati. Koncentracija misli je osupljiva in čudodelna, ko se inteligentno poveže z dejanjem.

cours-kabbale 5Mentalna moč dela čudeže in čudovite stvari, kadar temelji na iskrenosti in resnici. Ne poskušaj prevarati bližnjega. Mentalne koncentracije ne uporabljajte za varanje drugih, kajti tako boste neizogibno propadli. Moč misli dela čudeže, kadar se uporablja za pomoč drugim. Ko pomagamo drugim, pridobimo tudi sami. To je zakon.

Ali bi radi v neki pomembni stvari uspeli, zmagali? Sedite v udoben naslanjač, sprostite svoje mišice, koncentrirajte se na posel, ki vas zanima. Predstavljajte si, kako je posel že popolnoma uspel. Poistovetite se s tistim, ki je povezan s tem poslom, skušajte se vživeti v njegov položaj, skušajte razumeti, kako on razmišlja; mentalno mu svetujte tako, da bo videl prednosti, ki mu jih prinaša posel, ki ga bo izpeljal ali sklenil z vami.  Tako bodo miselni valovi prodrli zelo globoko v njegov um in naredili čudeže. Ena ura popolne koncentracije zadostuje za določitev in pripravo zmage v neki vaši aktivnosti oz. v posameznem poslu.

Vsi poslovni ljudje imajo pravico do zaslužka, vendar mora biti to, kar prodajate, drugim dobro, koristno in potrebno. Ne poskušajte drugih prevarati, ker boste s tem prevarali sebe. Množice terenskih prodajalcev tekajo po ulicah in ponujajo svoje nekoristno blago. To blago nikogar ne zanima. Ljudje se ob srečanjih s takšnimi prodajalci dolgočasijo. Ti prodajalci delajo napako, da mislijo samo na sebe in govorijo samo o sebi. Če bi se naučili pogledati z očmi drugega, bi zagotovo želi uspeh.

Treba je razumeti, da ima vsako človeško bitje Jaz, ki hoče izstopati, želi biti v ospredju, vedno v središču pozornosti, povzpeti se hoče na vrh stopnišča, itd., ali če smo natančni, to je šibka stran človeškega bitja. Ne podleči istim napakam, kot jih delajo drugi.  Nikoli ne reci JAZ.Vedno v pogovoru uporabljaj MI. Kdor zna obvladati sebe, lahko obvlada tudi druge.

Inteligentno namignite tisto, kar želite, toda ne recite: Jaz hočem, jaz želim. Vedite, da drugih ne zanima, kaj hočete ali želite vi. Pustite, da drugi pripravljajo in obdelujejo vašo idejo, kakor da bi bila njihova. Dajte na razpolago in inteligentno ponudite vse elemente za to pripravo. Pustite, da drugi obdelajo vašo zamisel ali idejo. Lahko ste prepričani, da se počutijo srečne, ko predelujejo vašo idejo. Osebam je všeč, če se počutijo pomembne: To je šibkost Jaza. Izkoristite to šibkost. Nikoli se ne počutite pomembne in boste pomembni. Prizadevajte si raztopiti Jaz in boste resnično srečni.

Vsak uspeh v življenju je odvisen od vaše sposobnosti in spretnosti v delu z drugimi osebami. Nujno se moramo otresti sebičnosti, egoizma in gojiti Kristusa v sebi, kristocentrizem. Nujno je treba delati za skupno dobro. Neodložljivo je treba raztopiti Jaz in vedno misliti kot skupnost. Izraz MI ima več moči kot sebični JAZ.

Vse velike življenjske neuspehe je povzročil Jaz. Takrat ko se le-ta želi izkazati, biti v središču pozornosti, se povzpeti na vrh, povzroči reakcije drugih oseb in rezultat takšnih mentalnih reakcij je neuspeh. Zapomnite si, da je Jaz energetski. Jaz je želja. Jaz je spomin. Jaz je strah, nasilje, sovraštvo, mik, spodbuda, fanatizem, ljubosumje, nezaupanje, itd. Globoko morate raziskati celotno ozadje svojega uma, kajti v njem imate to, kar se imenuje: Jaz, sebe, ego, itd.

Če želite v življenju doseči uspeh, morate raztopiti Jaz. In če želite raztopiti Jaz, morate vse svoje napake in psihološke hibe razkrojiti. Če hočete razbiti vse svoje napake, jih ne smete obsojati niti opravičevati. Razumite jih. Kadar neko napako obsojamo, jo skrijemo in prikrijemo v globočine uma. Kadar neko napako opravičujemo, jo grozno okrepimo. Ko pa določeno napako razumemo, jo popolnoma razkrojimo.

Ko raztopimo Jaz, nas prežame polnost in sreča. Ko se Jaz raztopi, se v nas in skozi nas izrazi Bitje, Duh, Ljubezen. Vedite, da Bog, Duh, notranje Bitje vsakega moškega in vsake ženske in vsakega bitja ni nikoli Jaz. Bitje je božansko, večno in popolno. Jaz je satan biblijske legende. Jaz ni telo. Jaz je energetski in vražji. V Jazu je koren bede, revščina, neuspehi, razočaranja, nezadovoljene želje, nasilne želje, sovraštvo, zavist, ljubosumje, itd.  Zdaj spremenite svoje življenje! Nujno je, da razumete, kako zelo je potrebno končati z vsemi svojimi napakami, da bi raztopili Jaz, satana, vzrok vseh neuspehov. Ko raztopimo Jaz, ostane znotraj nas samo Bitje, Bog, Sreča. Bog je Mir, obilje, sreča in popolnost.

Vaja: Velik človek je potem, ko je proučil samega sebe, odkril, da je imel dvanajst napak, ki so mu škodovale. Rekel je: Tako kot je nemogoče naenkrat ujeti deset zajcev, saj lovec, ki bi to poskušal, ne bi ujel nobenega, tako se tudi sam ne morem naenkrat znebiti vseh svojih napak.

Prišel je do zaključka, da je lažje ujeti najprej enega zajca in potem drugega; najprej se je treba znebiti ene napake, potem druge in tako naprej. Ta mož se je odločil, da bo posvetil dva meseca odpravljanju vsake napake. Ko je minilo 24 mesecev, je bil brez napak. Odstranil je dvanajst napak, ki so ga ovirale, da bi zmagoval. Rezultat je bil čudovit. Ta človek je postal prvi državljan Združenih držav. Njegovo ime: Benjamin Franklin.

Posnemajte to, kar je naredila ta osebnost! Preiščite se in poglejte, koliko napak imate. Preštejte jih, oštevilčite jih. Potem zaporedoma posvetite vsaki napaki dva meseca, dokler vseh ne odpravite.

Sedite v udoben naslanjač. Prosite svojega notranjega Boga takole:

Ti, ki si moje resnično Bitje, Ti, ki si moj notranji Bog, presvetli  me, pomagaj mi. Naj vidim svoje lastne napake. Amen.

Koncentrirajte se na to prošnjo in molitev, dokler ne zapadete v globoko spanje. Poskušajte odkriti vse svoje napake. Svetujemo vam, da berete Biblijo. Skozi štiri evangelije vam govori božanski Učitelj. Tam boste našli vrline, ki jih potrebujete. Tam boste odkrili vrline, ki vam manjkajo. Kjer manjka vrlina, obstaja hiba ali napaka.

Podobni prispevki

Dodaj odgovor